prenatalbanner sale
Zwanger Worden

Wil je zwanger worden? Heb veel seks!

Zwanger worden, bij sommige stellen gaat het pijlsnel en bij anderen lijkt het een eeuwigheid te duren voordat ze zwanger zijn. Ben jij aan het proberen om zwanger te worden, maar wil het niet zo vlotten? Soms is de oplossing heel simpel: veel seks hebben! Lees hier meer over oorzaken die er misschien voor zorgen dat het bij jullie nog niet gelukt is en wat je als eerste kunt proberen voordat je de stap neemt naar een vruchtbaarheidskliniek.

conceive plus discreet online bestellen banner

Zwanger worden seks!

We willen het eigenlijk niet horen, maar zwanger worden kost gewoon tijd. Dit vergeten we soms weleens. Meestal onthouden we vooral de verhalen van mensen waarbij het meteen raak was. En daarnaast worden we door films of televisieseries ook op het verkeerde been gezet. Daar lijkt het of iedereen zomaar in verwachting raakt en dan is het vaak nog een ongelukje ook.

In werkelijkheid is het wat minder rooskleurig. Vruchtbaarheidsexperts geven aan dat stellen wel een jaar moeten uittrekken om zwanger te worden en daarbij is het hebben van veel seks essentieel!
zwanger worden veel sex

Het punt waar we vaak tegenaan lopen is het feit dat we druk zijn en daarnaast ook een beetje ongeduldig. Een paar maanden proberen lijkt een eeuwigheid en je kunt dan al snel het gevoel hebben dat er iets mis is. Dat is ook de reden waarom veel stellen te vroeg al aan de bel trekken. Voordat je dit gaat doen is het belangrijk dat je eerst kritisch kijkt naar jullie inspanningen van de afgelopen tijd. Hoe consequent zijn jullie geweest met de geslachtsgemeenschap?

Waarom duurt het zo lang voordat je zwanger bent?

De reden dat sommige stellen, die geen vruchtbaarheidsproblemen hebben, niet snel in blijde verwachting zijn is eigenlijk heel simpel. Ze hebben te weinig seks!
Zoals we al aangaven kost zwanger worden tijd en je moet er zeker wat voor doen. Het komt geregeld voor dat stellen te weinig seks hebben. Of dat de partner bijvoorbeeld telkens in het buitenland zit tijdens de eisprong. Dan lukt het natuurlijk niet.

Maar andersom werkt ook niet altijd. Als je alleen maar seks hebt tijdens de eisprong bestaat er ook nog een grote kans dat het niet lukt. Dat komt mede omdat de eisprong niet goed te plannen is.

ovulatietest bestellen banner

Ben je al in verwachting?

Een andere oorzaak waarom de zwangerschap uit blijft zijn sociale redenen. Denk bijvoorbeeld aan de druk van je omgeving. Zodra mensen weten dat jullie zwanger proberen te worden, kun je dikwijls vragen verwachten. ‘Ben je al zwanger?’ ‘Goh, het duurt wel lang he?’. Lees hier hoe het mij is vergaan met dingen die je niet wilt horen als vrouw.

de beste ovulatietest direct bestellen banner

Door deze vragen en deze druk ga je zelf ook denken dat het inderdaad wel erg lang duurt. Tevens kan dit stress veroorzaken waardoor je gedwongen en krampachtige seks gaat hebben. Ook dit helpt niet altijd, zeker niet wanneer je pogingen om zwanger te worden je leven gaan bepalen. Dan legt niet alleen je omgeving druk op je, maar jijzelf ook.

Wanneer word je snel zwanger?

Het advies van experts is eigenlijk vrij simpel, maar wel effectief: heb geduld en neem de tijd. Zwanger worden is een wondertje en hier mag je best wat tijd in steken.

Ga er dus nooit van uit dat je binnen een paar maanden zwanger bent. Dat neemt ook wat druk weg. Probeer ontspannen te blijven en zorg er daarnaast voor dat je regelmatig seks hebt en niet alleen één keer tijdens je eisprong. Om de dag geslachtsgemeenschap schijnt het meest effectief te zijn. Dus aan de slag!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!