“babydeals
Blogs

Wat wordt er online het meest gekocht?

De pakketbezorger weet ons met zijn ogen dicht te vinden om het moment. Zwangerschapsverlof en Corona zorgt voor veel online shoppen. En niet eens alleen maar funshopping hoor. Ik kan nu niet zomaar in de auto stappen met een peuter en een baby om naar de winkel te gaan, dus het is een beetje een noodzakelijk goed (meestal). Er wordt veel besteld om het moment, maar wat wordt er online het meest gekocht?

cheezzbaby banner

Online shoppen Corona-stijl

Op Instagram zag ik al diverse berichten voorbij komen. Een blije peuter op een trampoline, met als ondertekst “Corona made me do it”. We zitten veel thuis, en kunnen niet zomaar even gaan winkelen. Ja, het kan wel. Maar als je een beetje verantwoordelijk bent, en je houdt je aan de regels van het RIVM doe je het niet. Even de noodzakelijke boodschappen doen. Misschien langs de Action voor wat extra knutselspullen en langs de drogist voor het hoognodige. De andere drogisterijspullen bestel je online.

Het is gewoon niet verstandig om nu winkel in, winkel uit te sjouwen. Onbedoeld komt je toch in aanraking met een heleboel mensen, en 1,5 meter afstand lukt nou eenmaal niet altijd.
In mijn dorp maken ze reclame om juist lokaal te winkelen “Koop lokaal, dat is goed voor ons allemaal”. Snap ik wel hoor, de ondernemers zitten in zwaar weer. Maar verstandig vind ik het zelf nog steeds niet. Want 9 van de 10 keer moet ik een peuter en een baby meenemen, en je mag maar met 1 gezinslid de meeste winkels in.
De kinderen buiten laten staan? Lijkt me geen goed plan.

En dus komt daar weer de oplossing om de hoek kijken: online shoppen!

Ideaal natuurlijk, je zoekt wat je nodig hebt (tip: Kijk op 10beste.com voor de beste producten), klikt om te bestellen en een paar dagen later heb je het in huis.
De pakketbezorgers houden zelfs rekening met de Corona regels, en houden afstand met het aangeven van je pakket. Ze zetten het voor je neer, en zetten zelf namens jou een handtekening. Zo kun je echt op afstand shoppen. Door het Corona virus is het in de online winkels extra druk. De kans is dus groot dat je pakketje iets langer op zich laat wachten dan je normaal gesproken gewend bent.

luiers met korting banner

Wat wordt er online het meest gekocht?

Als ik namens mezelf spreek zijn het nu voornamelijk babyspullen, speelgoed en kleding. Ik ben vier weken geleden bevallen van onze tweede dochter en moet zo nu en dan echt even een nieuw kledingstuk voor mezelf kopen.
Ook een draagzak voor Myrah bestelde ik, de eerste stuurde ik in twee tellen weer terug, wat een onding. Maar de tweede kwam deze week en daar ben ik erg blij mee.

Voor Yinthe bestelde ik een zand/watertafel, doe-boek en een spelletje, je moet de kinderen toch maar bezig zien te houden als ze constant thuis zijn. Maar dat ben ik.
buitenspeelgoed

Wat bestelt de rest van Nederland nu zoal?

 • Eten en drinken:
  Online boodschappen doen was nooit zo populair als in deze tijd. Toch is het bij de meeste winkels minder gemakkelijk dan normaal. Door de gekte in de supermarkt is de mogelijkheid tot bestellen in veel winkels minder, of is er minder capaciteit om te bezorgen. Voordeel is natuurlijk wel dat je niet naar de supermarkt hoeft, waar je maar in je eentje naar binnen mag. Even voor de hele week verzinnen wat je wilt eten en klaar.
 • Sport attributen:
  Nu de sportscholen gesloten zijn, we niet naar voetbal, tennis en dansles kunnen, gaan we thuis aan de slag. Onze bikini moet natuurlijk wel passen als we ooit weer naar het strand mogen. De gewichten, yogamatten en springtouwen waren dan ook al snel uitverkocht.
 • Drogisterij artikelen:
  Shampoo, douchegel, scheermesjes. Allemaal spullen die online over de toonbank vliegen. Er worden in deze periode veel meer drogisterij producten verkocht dan anders. Naast bol.com kan je ook bij de grootste Onlinedrogist tot in de late uurtjes bestellen en heb je de bestelling de volgende dag al in huis.
 • Speelgoed en knutselspullen:
  Omdat we met onze kinderen thuis zitten moeten we ze toch een beetje vermaken. Populaire knutselspullen zoals nieuwe stiften, vouwblaadjes, klei of leuke voorleesboeken en kwartetspelletjes. Alles om ze maar weer een half uurtje bezig te houden.

  Ook deze spelletjes voor buiten doen het, dankzij het mooie weer, goed. Waterballonnen, tennisspelletjes, skippyballen. Noem maar op.

 • Kopen we dan nu online meer spullen dan we anders zouden doen?

  Niet extreem, zegt het NIBUD. Een onderzoek wees uit dan 9% van de ondervraagden meer had uitgegeven dan anders. Voor de meeste Nederlanders geldt dat ze hun shopgedrag verleggen. Die skippybal hadden ze anders gewoon in de speelgoedwinkel gehaald, maar is nu dus online gekocht.

  Kleertjes.com korting banner

  Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!