“babydeals
Beste babyproducten

Waar moet je op letten bij een mamafiets of moederfiets?

Als je kinderen hebt is een echte mamafiets kopen of moederfiets zeker een uitkomst. Als je overstapt op zo’n ‘supermoederfiets’ zal je jezelf al snel afvragen waarom je dat in godsnaam niet eerder had gedaan. Een (elektrische) mamafiets is niet slechts een degelijke fiets, het is een fiets waarbij in het ontwerp goed is nagedacht hoe de fiets het beste zijn doel kan dienen. Namelijk dat jij veilig met je kind (of kinderen en daarbij nog je boodschappen) kunt fietsen zonder gevaar te lopen. En we kunnen je zeggen: dat hebben ze heel goed gedaan! Lees hier waar de beste mamafiets anno 2019 aan moet voldoen!’

Ga hier direct naar de top 4 met de beste mamafiets!

grootste collectie mamafietsen banner

Mamafiets kopen, waar moet je op letten?

Hier een aantal essentiële punten die een goede mamafiets zeker moet hebben:

 • Dubbele standaard:

  Een zijstandaard is zeker niet handig wanneer je jouw fiets even moet neerzetten met je kind er nog op. Dan valt je fiets zeker om. Een dubbele standaard is veel steviger en kan de fiets en je kind plus eventuele boodschappen in bedwang houden.

 • Stuurvergrendeling:

  Wil je niet dat het stuur omklapt als je naast je fiets staat, zorg er dan voor dat je een stuurvergrendeling hebt. Zeker wanneer je kind voorop zit.

 • Ruimte tussen stuur en zadel:

  Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt tussen het fietsstuur en zadel zodat je niet kunt omvallen tijdens een poging om jezelf op het zadel te wurmen. Heb je nog een kinderwens? Houd er dan rekening mee dat je ook met je zwangere buik op de fiets moet kunnen.

mamafiets kopen

De beste mamafiets

De beste mamafiets is dé mamafiets waar iedere moeder van droomt. Naast dat de fiets uiteraard uitgerust is met een dubbele standaard en stuurvergrendeling, heeft de beste mamafiets nog meer. Deze fiets kan alles aan, dus ook jouw gewicht plus twee kinderen plus boodschappen. Deze fiets heeft:

 • Ruime instap
 • Breed stuur: Breed stuur is heel handig omdat dan het voorzitje nooit in de weg zit tijdens het sturen.
 • Veel ruimte tussen fietsstuur en zadel: Zelfs zoveel dat je ook met kinderzitje voorop geheel vrij kunt bewegen.
 • Voorrek: Mocht je baby of peuter niet meegaan, dan heb je een mooie plek om je krat of mand op te zetten voor de zware boodschappen.
 • Lage instap: Hoe makkelijker en soepeler jij met je voet over het frame kan, hoe beter!
 • Veel versnellingen: Als je zwaarbeladen gaat fietsen is het belangrijk dat je veel versnellingen hebt.
 • Stevig en dik frame
 • Jasbeschermers
 • Verlengde drager: Wil je het stoeltje achterop een keer vervangen door boodschappentassen dan is het nodig dat je een drager hebt die verlengd kan worden. De meeste normale dragers zijn namelijk te kort!
nanabeebi luiertas best beoordeeld

Doe het helemaal slim met een elektrische mamafiets!

Als je van jezelf weet dat je heel veel gebruik gaat maken van je moederfiets en dat je dagelijks kilometers gaat afleggen met behoorlijk wat gewicht dan is het misschien het overwegen waard om een elektrische mamafiets te kopen. Dit zijn speciale e-bikes voor mama’s en ze worden steeds populairder. Let er wel op dat je de ‘mama variant’ koopt. Op normale e-bikes kunnen namelijk geen kinderzitjes bevestigd worden. Hier vind je een ruime collectie.

Bekende mamafiets merken

Wil je een mamafiets kopen dan zijn dit bekende merken:

Onze top 4 met de beste mamafiets of moederfiets 2019

Als je binnenkort gaat bevallen of al moeder bent dan is een goede fiets ontzettend belangrijk. Nu je weet hoe de beste moederfiets eruit hoort te zien, is het een goed moment om te kijken welke fietsen hieraan voldoen. De onderstaande mamafietsen hebben allemaal een dubbele standaard, stuurslot en versnellingen.
Dit is onze top 4 van de meest verkochte en beste mamafiets van 2019:

 1. Cortina U4 Transport Family N3

  cortina rootsCortina is misschien wel de marktleider op het gebied van stadsfietsen. De Cortina Roots was een geliefd model fiets voor moeders. Tegenwoordig hebben ze deze serie vervangen door de transport family serie, en misschien is dit wel de beste mamafiets die je kunt kopen. Voorzien van alle opties die op een goede moederfiets horen te zitten en dan ook nog scherp geprijsd. De Cortina U4 Family heeft een stuurslot, voorrek, lage instap, extra ruimte bij het stuur, én anti-lek banden! De prijs vanaf €609,-

 2. Giant Triple X 1

  Giant Triple X 1 moederfietsGiant is een bekend merk onder de fietsen en met deze transportfiets hebben ze een echte moederfiets op de markt gebracht. Dit model voldoet aan alle eisen voor een goede mamafiets en is voorzien van veel extra’s waaronder een aluminium frame en 7 versnellingen. De prijs is €749,-

 3. Gazelle Bloom C7

  gazelle bloom c7 moederfietsDeze merkfiets voor moeders is misschien wel de meest ideale moederfiets. Voorzien van een brede instap, stuurslot, lage instap, dubbel uitgevoerde standaard, 7 versnellingen, verlengde bagagedrager en ruimte voor twee kinderzitjes. Hij is een alleskunner en krijgt goede beoordelingen. En de prijs €799,-

 4. VanTuyl Donna N8

  vantuyl donna n8 mamafiets Misschien is dit een onbekend merk voor je, maar vanTuyl maakt al 38 jaar fietsen in Nederland. Deze mamafiets heeft veel extra’s maar mist net als de gazelle een voordrager voor je boodschappen. De fiets heeft 8 versnellingen met een lage zithouding waardoor je altijd met de voeten aan de grond komt. Uiteraard voorzien van stuurslot en de mogelijkheid om twee kinderen te vervoeren. De prijs €799,-

Een goede mamafiets is verkrijgbaar vanaf ongeveer 400 euro. Heb je geen budget voor een gloednieuwe moederfiets, dan kun je ook eens op marktplaats kijken!

philips banner babyfoon

Top 3 beste elektrische mamafiets 2019

Als jouw budget het toelaat en je wilt net even een stapje verdergaan, dan is een elektrische mamafiets misschien wel wat voor jou. Omdat het fietsen met een kind voor en achterop de fiets al niet zwaar genoeg is kan een elektrische mamafiets kopen handig zijn. Zo kan je op de bagagedrager ook nog een krat kwijt voor je boodschappen of schooltassen.

Welke elektrische moederfiets moet je kopen? Wij hebben een top 3 gemaakt van elektrische fietsen die voorzien zijn van alle opties die er op een goede mamafiets moeten zitten. Onderstaande fietsen zijn voorzien van een brede instap, bagagedrager voor en achter, dubbele standaard, stuurslot en mogelijkheid voor twee kinderzitjes.
Onze top 3 met de beste elektrische mamafiets van 2019:

 1. Cortina E-U4 Transport Family

  cortina e-u4 family elektrische mamafietsEen stevige moederfiets, maar nu elektrisch. Een aluminium frame, kindvriendelijk zadel, anti-lek banden, drie verschillende accu’s mogelijk, topsnelheid 25 km/u en 185km ver kunnen fietsen. De prijs? Voor €1.539,- staat hij bij jou thuis.

 2. Brinckers Baxter F7

  brinckers baxter f8Deze fiets is door de ANWB uitgeroepen tot de beste elektrische schoolfiets maar vanwege zijn opties is dit ook een zeer goede elektrische mamafiets. Net als de bovenstaande fiets heeft hij dezelfde opties maar mist het kindvriendelijke zadel om te voorkomen dat de kleine vingertjes ertussen komen. De prijs is iets goedkoper dan onze nummer 1, €1.499,-

 3. Gazelle Miss Grace C7

  gazelle miss grace c7 elektrische moederfietsDeze krachtpatser en alleskunner ziet er ook nog eens goed uit met zijn mat-zwarte kleur. Voorzien van alle extra’s die op een elektrische mamafiets horen te zitten. Met een stevig aluminium frame en de kwaliteit die je van Gazelle mag verwachten. Vanwege zijn prijs staat hij op positie 3, €1.949,-

 4. prenatal banner weekaanbiedingen

  Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!