cheezzbaby sale
Zwanger Worden

Tips om niet te veel met de zwanger worden bezig te zijn

Ik hoor het bijna wekelijks: ‘Jeetje meid, nog niet zwanger? Ach, misschien moet je er ook niet zo mee bezig zijn. Daar krijg je alleen maar stress van en dat is niet goed voor een eventuele zwangerschap’.
Als die woorden uit iemands mond komen moet ik mezelf inhouden. Weet je waar ik stress van krijg?! Van die opmerking! Daar krijg ik stress, jeuk en een hoop opgekropte woede van. Lijkt me ook niet goed voor een eventuele zwangerschap. Maar goed, ik ben de beroerdste niet. Dus heb ik even alle goed bedoelde tips om niet te veel met zwanger worden bezig te zijn voor je op een rij gezet. Ik vond ze zelf een beetje lastig om op te volgen, maar misschien lukt het jou wel.

Zwangerschapskleding mamalicious banner

7 Tips om niet te veel met zwanger worden bezig te zijn

 1. Loop met oogkleppen op

  Schaf een paar oogkleppen aan of staar alleen maar naar de grond als je de deur uitloopt. Zo voorkom je dat je een kind ziet, reclame van kinderproducten of nog erger: een zwangere vrouw. Dit zijn allemaal triggers om je verlangen te versterken en dan denk je er weer aan.

 2. Ga heel vaak op vakantie

  Schijnbaar moet je op vakantie gaan om ‘er niet zoveel mee bezig te zijn’ of om spontaan zwanger te worden. Dus schraap al je geld maar bij elkaar, want als de zwangerschap een tijdje op zich laat wachten, kan het een lange en dure vakantie worden!

 3. Koop een abonnement bij de sauna

  Ook de sauna schijnt wonderen te doen om lekker te relaxen en spontaan zwanger te worden. Extra voordeel: de kans dat er een zwangere vrouw of kinderen rondlopen is vrij klein. Die mogen namelijk de meeste sauna’s niet in! De oogkleppen mogen dan eindelijk een keer af.

 4. Kijk alleen horror films of -series

  Geen enkel tv programma, film of serie is veilig voor vrouwen met een intens verlangen naar kinderen. Want daar zie je kinderen, gezinnetjes of mensen die één keer zuchten en zwanger zijn. Alleen horrorfilms zijn goed. En misschien juist die films waarbij iedereen achterna wordt gezeten door zo’n creepy kindergeestje. Brrrr. Dat zet je kinderwens wel even in de koelkast.

 5. Heb geen sociaal leven meer

  Een zeer belangrijke tip is: zoek zoveel mogelijk afleiding. Dus vraag aan je baas of je niet 80 uur per week mag werken, begin met vrijwilligerswerk (met bejaarden of andere plekken waar geen kinderen zijn) of zoek een hobby waarbij je niet kunt nadenken.

 6. Ga vooral heel veel gamen

  Call of duty (oorlogsspel), racespellen of de Star Wars videogame: allemaal prima spellen om heel veel te spelen. Die spellen zijn zo intensief en verslavend dat je totaal geen tijd hebt om na te denken over kinderen. En daarnaast, wie wil er nou nog een kind op de wereld zetten als je de afgelopen 12 uur soldaatje hebt gespeeld of oorlog hebt gevoerd in een Galaxy far far away?

 7. Heb geen stress

  Wat er ook nog altijd als tip wordt gegeven is om géén stress te hebben tussen al je vakanties, games, afleiding zoeken, horrorfilms kijken en vrijwilligers werk door. Succes!

Het is gewoon onmogelijk

Zoals je misschien wel door hebt is het onmogelijk om als vrouw met kinderwens er ‘niet te veel mee bezig te zijn’. Een dergelijke opmerking maken slaat dus helemaal nergens op.

ontspannen

Stel dat je heel graag een nieuw huis wilt kopen en je alle middelen hebt om dit te doen, maar telkens is iemand je net voor. Dan ga ik toch ook niet zeggen: ‘Misschien moet je er niet zoveel mee bezig zijn. Misschien moet je maar even niet op zoek gaan naar huizen, maar lekker op vakantie gaan. Lekker ontspannen en dan krijg je vanzelf iets’. Onzin natuurlijk!

Wanneer iemand die opmerking tegen je maakt, mag je dit meteen vergeten. En alsjeblieft, ga niet denken dat de oorzaak van je uitblijvende zwangerschap ligt aan het feit dat je er veel mee bezig bent. Dat is het niet.

Invloed van stress op zwanger worden

Waaróm zeggen mensen dat je er niet te veel mee bezig moet zijn? Nou als eerste omdat het mannen zijn, die snappen het gewoon niet. Of het zijn vrouwen die hun eigen tijd vergeten zijn.
Daarnaast kan ik nog één half gegronde reden bedenken en dat is dat erg veel met een zwangerschap bezig zijn stress zou opleveren. En stress kan invloed hebben op het zwanger worden. In ieder geval volgens een studie uitgevoerd door Oxford University en het Amerikaanse National Institutes of Health. Maar dit geldt voornamelijk voor ‘oudere’ dames (35-plus).

Bij hen kan langdurige stress mogelijk de kans op een zwangerschap verkleinen met 12%. Maar dan gaat het in mijn ogen echt niet om de kleine stress momentjes die je kan ervaren omtrent het zwanger worden. Dan gaat het om langdurige stress die bijna uitmondt in een burn-out. Inclusief slapeloze nachten en trillende handjes. Stress veroorzaakt door werk, verhuizingen, kerstdagen en dat soort dingen. Niet omdat je wat kruisjes zet in je agenda en een week in spanning zit.

de beste ovulatietest direct bestellen banner

Een echte tip om er niet zo mee bezig te zijn!

Mijn echte tip om jezelf door deze periode van onzekerheid en vurig verlangen heen te helpen is: probeer het naast jullie pogingen om zwanger te worden, ook nog leuk te hebben. Doe leuke dingen samen, bedenk spannende avontuurtjes in de slaapkamer, ga uit met vriendinnen en blijf genieten van het leven.

Want ook al ben je momenteel nog kinderloos, dat moment gaat echt een keer veranderen. Geloof me. Als je echt wilt, komt er hoe dan ook een kleine in huis. Dan wel op natuurlijke wijze, dan wel via een vruchtbaarheidsbehandeling of dan wel via adoptie.
Wat vind jij?

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!