zozwanger adverteren
Lezers bloggen

Slaap kindje slaap!

Suzanne Jacobs doet op 1 juni mee aan de nacht van het kind, georganiseerd door Edukans. Door middel van deze blog hier op Zo Zwanger wil ze uw aandacht vragen voor deze actie.

Een pasgeboren baby, een onderzoekende peuter, een lerende kleuter of een opstandige puber? Als u zelf ouder bent kent u het vast wel, kinderen die niet willen slapen! Helaas zijn er wereldwijd miljoenen kinderen die niet kúnnen slapen.

Kijk hier op haar actie pagina voor meer informatie: www.nachtvanhetkind.nl/nachtbraker-suus-creations-werkt-door
Alvast bedankt namens alle kinderen die hiermee geholpen zijn!

Elke nacht liggen miljoenen kinderen wakker met zorgen. Omdat ze een handicap hebben, het thuis niet veilig is, ernstig ziek zijn of niet naar school kunnen. Redenen die alle ouders waarschijnlijk zeer aan het hart gaan.
Zélf ben ik nog geen moeder, maar altijd bezig met kinderen. Wanneer ik nadenk over kinderen met zorgen krijg ik kippenvel. Sterker nog, terwijl ik dit typ staat het kippenvel permanent op mijn armen.

stichting Edukans Kenia

Ervaring met stichting Edukans naar Kenia en Malawi

De afgelopen jaren ben ik, als leerkracht in het basisonderwijs, geregeld in aanraking gekomen met kinderen die ’s nachts wakker liggen. Zo ben ik een aantal jaar geleden, als pabo stagiare, met stichting Edukans mee geweest naar Kenia en Malawi en heb met eigen ogen gezien dat niet alle kinderen naar school kunnen. Terwijl dit voor deze kinderen wel noodzakelijk is om kans te hebben op een betere toekomst. En als ze wel naar school kunnen, moeten de meesten kilometers ver lopen om bij school te komen. Vaak zijn zij de enige hoop voor de familie op meer inkomsten in de toekomst.

suzanne lesgeven in Malawi

Kinderen met zorgen zijn overal

Niet alleen in andere delen van de wereld zijn er kinderen met ‘grote mensen-zorgen’. Zo heb ik een leerling in de klas gehad met leukemie (geconstateerd als baby van 9 maanden). Ik kreeg hem in de klas als 4 jarige kleuter, nog steeds met leukemie. Wat een begin van een kinderleven! Een kinderleven dat zorgeloos zou moeten zijn en waarbij een kind elke week naar de speeltuin zou moeten gaan in plaats van een bezoek aan het ziekenhuis.

Daarnaast maak ik heel vaak mee dat ik leerlingen in de klas heb met een onveilige thuissituatie. Leerlingen die blij zijn dat het weekend voorbij is en ze eindelijk weer naar school kunnen, alleen maar om niet thuis te hoeven zijn.

De nacht van het kind voor goede doelen

Terwijl ik dit schrijf denk ik, hóe bizar dat ik, als 29-jarige leerkracht al zoveel voorbeelden kan noemen van kinderen die hulp nodig hebben zodat ook zij een zorgeloos leven kunnen lijden!

Samen met KiKa, Liliane Fonds en Het Vergeten Kind komt Edukans in actie voor kinderen in nood. Een unieke samenwerking waarbij ik direct dacht: Hier ga IK bij helpen en ik hoop velen met mij!

slaap kindje slaap actie

Op 1 juni organiseren zij de nacht van het kind en zal ook ik de hele nacht wakker blijven. Ik zal de hele nacht doorhalen en mijn hobby inzetten om geld op te halen voor deze fantastische doelen!

Krijgt u, net als ik, ook kippenvel op uw armen en een brok in uw keel wanneer u stilstaat bij de vele kinderen die het nú al zo moeilijk hebben in hun leven?

Kijk dan even op mijn actie pagina en draag uw steentje bij: www.nachtvanhetkind.nl/nachtbraker-suus-creations-werkt-door

Alvast bedankt namens alle kinderen die hiermee geholpen zijn!

Reageer

vadersschapsverlof 2019