“babydeals
Peuter

Schoenen kopen voor je peuter! Handige tips!

Kindervoetjes groeien als kool en zo ga je waarschijnlijk elk nieuwe seizoen weer op schoenenjacht met je peuter. Als je geluk hebt vindt je peuter dat leuk, als je pech hebt vindt hij er geen klap aan en eindigt het in drama. Waar moet je op letten bij schoenen kopen voor je peuter? Ik geef je een paar handige tips.

uc banner

Schoenen kopen voor je peuter, waar te beginnen?

Begin bij jezelf, zonder peuter. Bedenk wat voor schoenen je zoekt. Sandalen, sneakers, winterschoenen of laarsjes? Wil je een paar schoenen of ben je op zoek naar meerdere paren? Misschien wil je wel een extra paar voor naar het kinderdagverblijf, en een paar nette voor thuis.

Wat je ook nodig hebt, probeer je peuter hier pas zo laat mogelijk bij te betrekken. Dat kan een hoop drama en gezeur schelen.

Als jij het voorwerk al hebt gedaan hoeft je peuter niet te veel te passen en geen moeilijke keuze te maken. Ga dus alvast bij jezelf na waar je naar op zoek bent, en zoek uit waar je dit kan vinden. Kijk even online bij welke winkels ze verkopen wat je zoekt. Dan hoef je niet de hele stad door, winkel in winkel uit. Vaak kan je zelfs online de winkelvoorraad al bekijken.

Waar let je op bij schoenen kopen voor je peuter als hij net gaat lopen?

Als je peuter net leert lopen is het belangrijk dat hij goede schoenen aan heeft. Voor de vorming van de voeten is het eigenlijk het beste om op blote voeten te lopen. Nou, da’s handig, dan hoef je helemaal geen schoenen te kopen! Maar ja, om nou op blote voeten de straat op te gaan, dat is ook wat. Toch maar op jacht dus. Zoek een schoen voor de peuter met een flexibele zool, deze beweegt beter mee met het voetje. Het loopt ook een stuk fijner.

prenatal banner weekaanbiedingen

Je zult merken dat kleine kindjes sneller gaat “ploffen” als ze zware schoenen met harde zolen aan hebben. Die goede schoenen hoeven trouwens helemaal niet duur te zijn. Bij grote schoenenketens zoals Scapino, Van Haren en Bristol verkopen ze ook kinderschoenen die heel goed zijn, zoals bijvoorbeeld de schoenen van Dr. Visser. Daar hoef je dus echt niet perse voor naar een dure speciaalzaak.

Tips voor schoenen kopen met je peuter

Sommige kinderen vinden het uitermate interessant, schoenen kopen. Lekker door de winkel struinen en alles passen. Maar de meeste peuters vinden het een rotklus. Stilzitten, dat getrek aan je, en dan mag je ook nog nergens aan zitten. Hoe ga je dat overleven?

 • Houd het leuk

  Slaag je niet in de eerste winkel? Ga dan even een ijsje eten of taartje eten, laat je kind even een rondje ‘rijden’ in zo’n wiebelauto of speel tikkertje in de winkelstraat. Zorg dat je peuter even weer kan spelen voor de volgende “schoenen pas sessie” aan de orde is.

 • Bepaal de schoenmaat van je kindje

  Wel zo handig als je weet welke maat je moet zoeken. Lees hier hoe je de de schoenmaat van je kind kan bepalen met een handig meetmaatje.

 • schoenmaat van je kind bepalen

 • Pas thuis!

  Nog handiger natuurlijk, bestel de schoenen online en pas lekker op je dooie gemakje thuis. Zo kan je meerdere modellen en maten bestellen. En wat niet goed is stuur je gewoon terug. Als je peuter dan moord en brand schreeuwt hoef jij je in ieder geval niet te generen.

 • Houd de keuze beperkt

  Vraag niet bij binnenkomst “welke wil je?” als je kind niet zelf mag kiezen. Wedden dat je peuter met knalroze lakschoenen aan komt zetten? En dan wil jij juist dat ze de neutrale grijze kiest. Dat is vragen om ellende. Kijk daarom eerst zelf even rond en laat je peuter kiezen uit de schoenen die bij jou door de voorselectie zijn gekomen.

 • Makkelijk aan en uit te trekken

  Dit ligt een beetje aan de leeftijd van je peuter. Mijn kind is bijna een kleuter en gaat straks naar school. Dan is het een must dat ze zelf haar schoenen aan kan trekken. Ik kies dus voor gympen met klitteband, ballerina’s met elastiek of enkellaarsjes met een rits.

  Zalando 2 75p schoenen banner

  Maar wil je juist dat je kindje zijn schoenen niet zelf uit kan doen? Kies dan veters, die je goed strak kunt dicht strikken. “Krijg ze nu maar eens uit jij!”

 • Waterdicht

  Als je peuter een plas ziet kijkt hij niet eerst naar beneden om te checken of hij zijn regenlaarzen wel aan heeft. Dus dat de schoenen waterdicht moeten zijn is wel een must.

Schoenen kopen met je peuter kan een feestje zijn, of een nachtmerrie. Jij kent je kind het beste en weet vast wel welke kant het op gaat. Kies dus wat jij denkt dat het beste is. Maak er een gezellige shopsessie van, of doe het lekker thuis.

de online drogist alles voor moeder en baby banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!