“babydeals
Baby

Op vakantie met de baby

Met een baby hoef je heus niet het hele jaar door thuis te blijven. Je kunt prima lekker op vakantie met de baby. Met een goede voorbereiding maak je de reis comfortabel voor je baby en natuurlijk ook voor jullie zelf! Lees in deze blog onze tips voor een onbezorgde vakantie met de baby. Tevens zullen we je een handige baby checklist geven van spullen die je sowieso mee kunt nemen. Alvast een fijne vakantie!

luierkorting op pampers banner

Op vakantie met baby checklist

Een checklist is altijd erg handig voor als je op vakantie gaat. Zelfs als je geen kinderen hebt. Maar als je wel een kindje hebt moet je veel meer meenemen op vakantie. Daarom hebben we een handige checklist voor je bedacht met dingen die je in ieder geval moet meenemen op vakantie met baby:

 • Genoeg kleertjes: Minimaal 7 rompertjes, korte en lange broekjes, 7 T-shirtjes, trui, zonnehoedjes en een baby zonnebril;
 • Verzorgingsproducten: Luiers (1 pak is genoeg, de rest koop je daar), kleine flesjes shampoo en zeepvrije wasgel en billendoekjes;
 • Voeding: Minimaal 2 flesjes en 2 flesspenen en genoeg flesvoeding (zeker wanneer je een reis in het vliegtuig of auto gaat maken);
 • Vervoeren en bescherming: Natuurlijk de kinderwagen meenemen met een parasol of zonnescherm;
 • Voor in het zwembad: Zeker niet vergeten, de zwembandjes;
 • Bescherming tegen de zon: Ook onmisbaar op vakantie is zonnebrand voor kinderen en antimuggenolie;
 • Spelen: Een kleed om op te spelen, de favoriete knuffel, en natuurlijk wat speelgoed.

Bovenstaande is slechts een kleine opsomming van hetgeen je zeker moet meenemen op vakantie met de baby.
vakantie met de baby checklist

Vliegen met baby

Als je vliegt met een baby die jonger is dan 2 jaar reist de baby gratis en wordt er geen stoel voor de kleine gereserveerd. Je dient je baby dus bij je te houden. Zorg ervoor dat je baby vooral comfortabele en luchtige kleding aan heeft. Daarnaast is het goed om met laagjes kleding te werken zodat je deze gemakkelijk kunt aanpassen aan de wisselende temperaturen.

Tip voor het vliegen met een baby: De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben wiegjes aan boord waar je de baby in kunt leggen. Het wiegje zit direct voor je stoel en wordt aan de wand bevestigd. Vraag ernaar bij het inchecken voor je vlucht.

reiswiegje of bassinet vliegen met baby
Tip voor een vakantie met de baby in het vliegtuig: Zorg dat je baby genoeg te drinken heeft. Dit kan helpen tegen de pijn in de oortjes. Neem dus extra flesvoeding of water mee. Let er wel op dat je maar 100 ml vloeistof mag meenemen door de Security checks op het vliegveld. Aan boord of in het douane gebied kan je altijd flessen water krijgen.

Babyvoeding mag vaak wel in een groter volume. Zorg daarnaast dat je luiers, drinkbeker, billendoekjes, voeding (babyvoeding, melkpoeder), spuugdoekje, slabber, speen, washandje, lepel en een trappelzak meeneemt in de handbagage!

Vliegvakantie met baby

Baby’s tot 2 jaar mogen meestal helemaal gratis mee in het vliegtuig. Check altijd even de voorwaarden van de betreffende luchtvaart maatschappij zodat je precies weet wat je kunt verwachten.
Vlieg je intercontinentaal? Dan heb je te maken met verschillende tijdzones. Een goed ritme is heel belangrijk voor baby’s. Pas daarom bij aankomst het ritme dus meteen aan. Dit hoef je niet eerder al te doen. Doorgaans hebben baby’s ongeveer 3 dagen nodig om zich aan te passen aan een andere tijdzone.

Checklist vakantie met de baby in de auto

Ga je met de auto op vakantie met de baby? Ook hier geldt, een goede voorbereiding het halve werk. Zeker wanneer je wel een aantal uur in de auto moet zitten, is het belangrijk dat je de juiste spullen bij je hebt, zoals en goed kinderstoeltje voor een autovakantie.
Hieronder wat tips en een checklist voor een autovakantie met baby:

 • Stop om de twee uur;
 • Haal je baby bij elke stop uit de auto en laat hem of haar spelen op een speelkleed;
 • Zorg er altijd voor dat je baby in de schaduw ligt of zit;
 • Haal de maxi-cosi uit de auto als deze in de zon staat;
 • Neem genoeg babyvoeding mee door van te voren uit te rekenen hoeveel voedingen je baby nodig heeft tijdens de reis en bij aankomst;
 • Zet melkflessen in een koelbox;
 • Neem een thermosfles mee met warm water;
 • Geef je baby onderweg genoeg te drinken, zeker met warm weer;
 • Zorg voor een goede zonwering;
 • Neem genoeg speelgoed mee voor onderweg en leuke kindermuziek
 • Airco aan of ramen open? Let erop dat je baby het niet te koud krijgt!

Wat is jouw gouden tip voor een onbezorgde vakantie met de baby?

de beste drogisterij aanbiedingen banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019