zozwanger adverteren
Kraamtijd

Kraamvisite, 10 tips als je op kraambezoek komt

Kraamvisite, ook wel kraambezoek genoemd, is vaak vooral heel gezellig voor degene die op bezoek gaat. Je bent immers hartstikke benieuwd naar het kindje van je zus, vriendin, dochter of collega. Voor de kersverse moeder is kraamvisite vaak een stuk minder leuk, maar als je je aan de onderstaande tips houdt, dan heeft iedereen een fijne tijd.10 Tips voor een gezellig kraambezoek

Met deze 10 kraambezoek tips zorg je ervoor dat de kersverse ouders zich niet hoeven te irriteren aan het vele bezoek dat ze krijgen. Voor jou lijkt het maar even maar de ouders zitten vaak dagen of misschien wel weken na de bevalling nog met kraamvisite.

 1. Kondig je bezoek altijd aan en ga nooit zonder afspraak langs.

  De kersverse ouders moeten nog erg wennen aan de komst van het kindje en moeten nog hun nieuwe ritme vinden. Stuur daarom eerst even een berichtje om te vragen wanneer je op kraamvisite mag. De ouders kunnen reageren op een moment dat het hun uitkomt. Als je familie bent, dan mag je vaak vrij snel langskomen. Sta je wat verder van hen af, dan ben je meestal een paar weken later welkom.

 2. Met deze kraamvisite regels is het voor iedereen gezellig!

 3. Wees op tijd.

  Als je te vroeg voor de deur staat, dan is het gezin misschien nog niet klaar voor het bezoek. Als je te laat bent laat je hen onnodig wachten en verstoor je misschien hun ritme.

 4. Maak je kraamvisite niet te lang

  Op kraambezoek gaan is leuk maar blijf niet te lang zitten en blijf zeker niet plakken. Je komt naar d ebaby kijken en het is geen borrelavond. De ouders zijn vaak moe en krijgen veel bezoek, dus ze hebben hun rust nodig. Neem zelf initiatief om weg te gaan, omdat het vaak lastig is om mensen te vragen of ze weg willen gaan.

 5. kraamvisite kraambezoek tips

 6. Geef geen ongevraagde adviezen

  De ouders hebben al genoeg aan hun hoofd en waarschijnlijk ben je niet de enige die nog wel een handige tip heeft. Hoe goed bedoeld ook, al die adviezen kunnen irritant worden. Kritiek is al helemaal uit den boze.

 7. Kraamvisite baby vasthouden

  Ga alleen op kraamvisite als je gezond bent en niets onder de leden hebt. Je wilt de baby natuurlijk niet aansteken. Zorg ook dat je schoon bent en niet naar rook ruikt. Vraag altijd of je de baby vast mag houden en pak hem of haar niet zomaar ongevraagd op.

 8. Zeg altijd dat de baby mooi en lief is

  Wat je ook vindt van de baby, zeg altijd dat hij mooi en lief is. De trotse ouders zitten niet te wachten op negatieve commentaren.

 9. Kraamvisite cadeau

  Neem een cadeautje mee, maar wel het liefste iets dat de ouders graag willen hebben. Misschien hebben ze al veel te veel knuffels of slabbetjes. Vraag dus van tevoren even naar de wensen, zodat je iedereen echt blij maakt met je presentje. Kijk hier eens als je inspiratie nodig hebt voor een origineel kraamcadeau?

 10. Bied aan om ergens mee te helpen

  Misschien kun je wat klusjes uit het huishouden op je nemen of een boodschap doen. De ouders zijn moe en moeten erg wennen aan hun nieuwe situatie, dus zij zullen blij zijn als hen iets uit handen wordt genomen.

 11. Kinderen meenemen op kraambezoek

  Als je je eigen kinderen wilt meenemen naar de kraamvisite, bereid hen dan goed voor. Het is voor de kersverse ouders erg vervelend als jouw kinderen druk door het huis gaan rennen. Als je denkt dat ze niet rustig kunnen blijven, laat ze dan thuis!

 12. Zet de nieuwe moeder niet voor je aan het werk.

  Vraag of je zelf je drankje en beschuitje moet halen en probeer haar zo min mogelijk tot last te zijn. Zeker als ze alleen thuis is en haar partner werken is.

Weet jij nog meer kraambezoek tips die hier goed bijpassen?

Een mooie herinnering aan de kraamvisite of kraambezoek?

Er gebeurt heel veel in de eerste periode na de geboorte van een baby. Om deze herinneringen voor altijd te kunnen bewaren en op een rustiger moment nog vele malen terug te kunnen lezen is het leuk om een kraamvisiteboekje te kopen.
Hier kun je alle kraamvisite in laten schrijven en zelf kun je er ook leuke dingen inzetten zodat je later alles nog eens kunt herbeleven. En heb je toch een keertje geen zin in kraamvisite lees dan hier de beste tips om ze af te zeggen!

Een reactie

Reageer

vadersschapsverlof 2019