“babydeals
Zwangerschap

Gender Reveal Party organiseren: Het geslacht van de baby bekend maken!

De party girls onder ons zullen het met me eens zijn: er is altijd wel een reden voor een feestje. En nu hebben we er dankzij Amerika weer een feestje bij namelijk de Gender Reveal Party. Simpel gezegd is dit een feestje waarbij je aan je familie of vrienden het geslacht van je baby bekend maakt.

Want laten we eerlijk zijn: dat is toch iets wat iedereen dolgraag wil weten en super nieuwsgierig naar is? Ga je een Gender Reveal Party organiseren dan maak je er dus een mooi spektakel van en bouw je de spanning nog lekker even op. Lees hier leuke manieren om het geslacht van jullie kleine bekend te maken met onze Gender Reveal Party ideeën!

zwitsal box banner

Geslacht baby aankondigen

Over de telefoon vertellen dat je een jongen of meisje krijgt is natuurlijk hartstikke saai. In ieder geval: dat vinden ze in de USA. Naast de babyshower en cake smash is nu dus ook de Gender Reveal Party overgewaaid vanuit Amerika. En laten we eerlijk zijn: het is totaal overbodig, maar stiekem toch best leuk! Je kunt het zo groot aanpakken als je zelf wilt.

In Amerika zullen ze er waarschijnlijk een groot feest van maken om het geslacht van de baby aan te kondigen waarbij er 100 gasten komen. Wij als nuchtere Nederlanders gaan er ook een klein feestje van maken voor alleen de opa’s, oma’s, tantes en ooms. Die zullen het namelijk het meest spannend vinden.

Kleertjes.com korting banner

Het doel van de Gender Reveal Party is dus dat je het geslacht van je baby aankondigt op een leuke manier. De meest bekende manier is met een taart. De buitenkant van de taart ziet er neutraal uit, de binnenkant heeft een roze of blauwe kleur. Dit kan roze of blauw beslag zijn, maar je kunt er ook heerlijke roze of blauwe M&M’s in doen.

gender reveal nederland party ballon
gender reveal party ideeen ballon

Maak het ook spannend voor jullie zelf!

Wil je het echt super spannend maken? Laat het dan ook voor jullie zelf nog een verrassing zijn. Hoe je dat moet doen? Vraag aan de verloskundige of diegene die de echo maakt om het geslacht van de baby door te geven aan de bakker waar je de taart gaat bestellen.

Of je vraagt of diegene het verlossende antwoord opschrijft en in een enveloppe meegeeft zodat je deze kunt afgeven aan de bakker of iemand anders die de taart gaat bakken.

Hoewel het wel heel erg veel zelfbeheersing vergt om tussendoor die enveloppe niet open te maken of je bakker te dreigen het te vertellen, is het wel ontzettend leuk als jullie ten overstaan van al jullie dierbaren net zo verrast worden over het geslacht.

gender reveal feest ballon

Gender Reveal Party ideeën en tips

Met een taart het geslacht bekend maken is één manier, maar er zijn nog veel meer leuke mogelijkheden om de spanning lekker op te voeren om uiteindelijk het geslacht (knallend) aan te kondigen. Hieronder wat leuke ideeën voor jullie eigen Gender Reveal Party!

 • Cupcakes of cakepops

  Ben je meer van de cupcakes? Ook met deze lekkernijen kun je het geslacht bekend maken. Wil je het iets subtieler aanpakken dan kun je voor cakepops kiezen. Dit zijn hele kleine cakejes op een stokje. Super schattig!

 • Zeg het in een gelukskoekje

  Wat ook een erg leuke manier is om het geslacht van de baby aan te kondigen is door het op een briefje te schrijven en in een gelukskoekje te doen. Hoe leuk?! Je kunt er simpel ‘Het is een meisje’ op zetten, maar mocht je veel inspiratie hebben dan kun je er ook een mooie spreuk van maken. Aangezien je deze gelukskoekjes niet kant-en-klaar bij een chinees of toko kunt halen zal je ze waarschijnlijk zelf moeten maken. Je kunt ook altijd proberen of je ze op internet kan bestellen. Tegenwoordig kun je namelijk alles op internet bestellen.

 • Kraskaartjes

  Wie wel eens een kraskaart koopt weet hoe spannend het kan zijn om zo’n vakje open te krassen. En daarnaast is het ook gewoon leuk om te doen. Wil je een originele manier om het geslacht aan te kondigen zonder heel veel gedoe? Dan zijn deze of deze kraskaartjes ontzettend leuk, vooral omdat ze gewoon te bestellen zijn bij Etsy!

 • Fotoshoot

  Ach waarom zou je ook niet gewoon een fotoshoot doen? Hiermee sla je meerdere vliegen in één klap.

  • Je hebt weer een leuke fotoshoot gehad
  • Je hebt mooie foto’s van je zwangere buikje
  • Met de mooiste foto kun je een uitnodiging of kaart maken waarop je het geslacht bekend maakt
  • Je hebt meteen een leuke foto voor Instagram om het later aan iedereen bekend te maken
 • Ballon met verrassing

  Nog een super originele en vooral knallende manier om het geslacht aan te kondigen is door een ballon te vullen met roze of blauwe confetti en deze op het feest open te prikken. Of je hangt er meerdere op en je doet in eentje de kleur van het geslacht en in de andere een neutrale kleur. Vervolgens maak je er een spelletje van en ‘wint’ degene die de juiste ballon open prikt iets. Je kunt zelf gaan klussen, maar je kunt ook een kant-en-klare zwarte ballon met confetti erin kopen. Deze ballon en andere super leuke gadgets en spulletjes voor jullie gender reveal party kun je hier vinden.

Veel plezier en laat ons alsjeblieft weten hoe jij het hebt gedaan!

smartphoto banner

Meer lezen

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!