Wat was de datum van de eerste dag van jouw laatste menstruatie?

Jouw cyclus lengte in dagen:

Vul jouw mailadres in om wekelijks op de hoogte te blijven van de voortgang van jouw zwangerschap

Ik geef toestemming aan zozwanger om wekelijks een mail met informatie over de voortgang van mijn zwangerschap te sturen.

Baby

Energiekosten van een baby

Waarschijnlijk vind je tijd besteden aan energieverbruik niet één van de leukste dingen vlak voor of na de komst van je kindje, maar toch is het zeer de moeite waard. Je kunt namelijk best wat geld besparen door te letten op het, toch al, hogere energieverbruik. Want ja, je staat er misschien niet zo bij stil, maar door de komst van een klein wezentje in je huis, kunnen je energiekosten behoorlijk oplopen. Hoe heeft het nieuwe gezinslid invloed op het energieverbruik en wat zijn dus de energiekosten van een baby?Stookkosten omhoog

Vooral wanneer een baby in de winter wordt geboren en het erg koud is, doe je er alles aan om het binnen warm te houden. De verwarming staat al snel een paar graden hoger dan voor de geboorte van je kindje. Dan kun je denken: wat is nou een paar graden? Dat lijkt misschien op het eerste gezicht zo, maar wanneer je de verwarming elke dag een paar graden hoger hebt staan, dan kunnen de verwarmingskosten toch een stuk hoger uitvallen. Vooral gasverbruik heeft namelijk invloed op de energierekening.

Ook ben je zelf vlak voor de komst van je kindje en de eerste tijd nadat het geboren is meer thuis, waardoor je de verwarming ook meer aan hebt staan. Zorg ervoor dat je deuren goed sluit en alleen ruimtes verwarmd waar dit nodig is.
Bedenk ook dat eventueel hoge temperaturen niet per se beter zijn voor je baby. Warm aankleden, bedekken en een normale temperatuur (20 graden) zijn prima.

Weet dat elke graad dat de verwarming hoger staat, een stijging van zo’n 7 procent van het energieverbruik veroorzaakt. Nieuwe woning of verbouwing in de planning? Ga dan ook voor isolatie, zo bespaar je al veel op het gasverbruik.

Een baby is prachtige aanvulling op het gezin, maar brengt ook kosten met zich mee. Wat zijn precies de extra energiekosten van een baby?

Gebruik droger en wasmachine stijgt

Al is je kindje nog zo klein en draagt het alleen maar kleine, schattige babykleren toch heb je er stapels was bij. Wat denk je van de hydrofiele luiers, waarmee je bespaart op de luierkosten maar wel extra energie verbruikt?

Ook heb je een babybedje, dat je regelmatig moet verschonen en de vele handdoekjes voor alle badjes die de baby neemt. Dan hebben we het nog niet gehad over alle extra was wanneer je een baby hebt die veel spuugt. In dat geval moet jouw wasmachine vaak en op een hoge temperatuur draaien.
Dat een droger veel energie gebruikt, is je misschien wel bekend. Maar als je een baby thuis hebt, is het niet altijd fijn om al je was droog te krijgen zonder droger. Wanneer je in een klein huis woont of een groot gezin hebt, kan een droger echt onmisbaar zijn.
wat kost een baby energie

Nieuwe apparaten in huis tellen ook mee bij de energiekosten van een baby

Door de komst van je kindje gebruik je in huis meestal ook nieuwe apparaten op stroom. Denk aan een babyfoon, een nachtlampje, mogelijk een borstkolf en een flessenwarmer. Sommige apparaten gebruik je gewoon meer, zoals de magnetron en de waterkoker. Ook maaltijden voorbereiden voor je baby kosten extra aan energie. Daarbij zal de tv of de radio ook vaker aan staan, omdat je zelf ook veel vaker thuis bent.

tips kopen borstkolf

Hoe kan je besparen op de hogere energiekosten?

De komst van een baby brengt een hoger energieverbruik met zich mee. Dat is een feit. Maar je hebt zelf voor een deel invloed op de hoogte van die kosten. Het is aan te bevelen om de tarieven van verschillende energieleveranciers naast elkaar te leggen.
Dat kan makkelijk online, door te kiezen voor energie vergelijken op een vergelijkingssite. Scheelt je een hoop tijd.

Dit kan zorgen voor een jaarlijkse besparing van honderden euro’s. Helemaal als je in combinatie met lagere tarieven of die gunstige welkomstkorting die de energieleverancier biedt, ook nog eens let op het energieverbruik in huis. Want ook daarmee kun je behoorlijk besparen op de energiekosten van een baby. En met het geld dat je overhoudt, kun je dan weer wat leuks of belangrijks voor de baby halen.

zwangerschapscursus promo