“banner
Baby

Duurzame kinderkleding en babykleding

Nu de aarde nog steeds veel te veel wordt vervuild en iedereen toch wel gaat inzien dat we er met zijn allen iets aan moeten doen, is de term ‘duurzaam’ bijna een trend op zich geworden. Naast duurzame auto’s, zonnepanelen en elektrische apparaten, zijn er ook duurzame kinderkleding merken verkrijgbaar. Lees hier meer over de voordelen van duurzame kinderkleding en waar je ze kunt aanschaffen!

luiers met korting banner

Duurzame babykleding

Steeds meer mensen zien in dat het noodzakelijk is dat we met zijn allen duurzamer gaan leven. Zeker als we willen dat de volgende generatie, dus jouw kleine onschuldige kindje, nog een goed leven kan hebben. Tegenwoordig kan alles duurzamer, denk aan elektrische auto’s en energiezuinige apparaten. Maar ook kleding kan duurzamer. Wat houdt dat eigenlijk in?

Duurzame kinderkleding of eigenlijk alle kleding dat het label ‘duurzaam’ heeft, is kleding die gemaakt is van materialen die op een milieuvriendelijke wijze zijn verbouwd. Dus bijvoorbeeld zonder agressieve bestrijdingsmiddelen en chemicaliën.

Duurzame kinderkleding van bamboe of biologisch katoen

Een goed voorbeeld van duurzame kinderkleding is kinderkleding gemaakt van bamboe of biologisch katoen. Biologisch katoen wordt verbouwd zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmatige meststoffen. Hierdoor wordt het milieu minder belast.

Een ander voordeel van biologisch katoen is dat het zachter is dan de ´normale´ versie, juist omdat er geen chemicaliën aan bod zijn gekomen.

Daarnaast wordt er beweerd dat kindjes met een gevoelige huid beter biologisch katoen kunnen dragen omdat het de huid minder irriteert.

Naast biologisch katoen, is ook kinderkleding van bamboe in opmars. Bamboe is een snelgroeiende plant die alleen een beetje water en zonlicht nodig heeft om te groeien. Er hoeven dus geen bestrijdingsmiddelen gebruikt te worden. Dat maakt het een duurzaam product. Het enige nadeel van bamboe is dat de verwerking van de plant tot kleding niet altijd milieuvriendelijk verloopt. Hier zijn nog veel stappen in te maken. Waarschijnlijk zullen die stappen ook gemaakt gaan worden, aangezien duurzaamheid nog steeds super hot is. lAlles voor je baby banner

Voordelen van biologisch katoen en bamboe is dat deze stoffen ademen waardoor je kind het niet snel te heet krijgt. Daarnaast schijnt bamboe makkelijk zweet op te nemen zonder dat het muffe geuren vasthoudt. Hierdoor dus ook erg ideaal voor volwassenen die last hebben van zweetvoeten en dan zijn bamboe sokken een uitkomst.
Als laatste voelt bamboe kleding super zacht aan en zit het erg comfortabel. Heerlijk dus voor jouw kleintje!
kinderkleding van bamboe of biologisch katoen

Verantwoorde kinderkleding

Alleen biologisch katoen of bamboe kleding kopen is misschien wel duurzamer dan andere kleding, het zegt nog niet meteen dat je ook super verantwoord bezig bent. Want niet alle kleding van biologische katoen is even duurzaam en tevens kan het ook voorkomen dat de stof misschien wel duurzaam is, maar dat de mensen die jouw duurzame kinderkleding produceren werken onder slechte omstandigheden.

Echt verantwoorde kinderkleding is kleding die écht duurzaam is en fairtrade. Om dit te bepalen kan je bekijken welk keurmerk erbij staat. Let op: ook hierin zijn grote verschillen. Bekijk hier een handig overzicht van keurmerken en waar ze voor staan. Goede keurmerken voor biologische fairtrade kleding zijn: Fair for Life, Naturtextil IVN, Europees Ecolabel, Cotton made in Africa en Global Organic Textile Standard (COTS).
leuke duurzame kinderkleding

Leuke duurzame kinderkleding

Duurzaam en ecologisch bezig zijn was vroeger voor geitenwollensokken types, maar tegenwoordig is dat allang niet meer. Sterker nog: steeds meer grote winkelketens bieden duurzame kinderkleding aan van biologisch katoen, denk aan H&M en Hema! Maar ook van andere merken kan je ontzettend leuke kleding vinden voor je kleintje en stiekem ook voor jezelf! Duurzame kinderkleding is dus niet alleen beter voor het milieu, het ziet er ook echt heel leuk uit.

Duurzame kinderkleding merken

Leuke en duurzame kinderkleding kan je vinden bij de volgende winkels:

 • Waschbaer

  Biologische kinderkleding van onder andere biologisch katoen, wol en zijde.

 • Eko de Peko

  Biologisch en fairtrade kinderkleding.

 • Imps&Elfs

  Kleding van biologisch katoen met uniek Nederlands design.

 • Rockingreen

  Unieke en coole kinderkleding die ecologisch verantwoord zijn, duurzaam en/of fairtrade.

 • Gray label

  Nederlands merk dat prachtige stijlvolle uniseks kinderkleding maakt van biologisch katoen van kwaliteit.

 • nOeser

  Vrolijke kinderkleding met dierenprints, ook gemaakt van biologisch katoen.

 • Kidscase

  Ook een Nederlands merk. De duurzame kinderkleding van Kidscase zijn speels, stijlvol en zeer uniek.

 • C&A

  Bij C&A kan je terecht voor goedkopere biologische kleding die trouwens ook hartstikke leuk is. Zelf zegt C&A dat ze de grootste aanbieder van biokatoen zijn in de hele wereld.

 • Carlijnq

  Duurzame kinderkleding met een hoog draagcomfort en ontzettend leuke prints.

 • Claesens

  Heerlijk Nederlands merk dat geweldige babykleding en kinderkleding maakt met super schattige en stoere design.

 • Fresk

  Nederlands merk met bijzondere babykleding die lief, eigenwijs, fris en een beetje retro is.

 • Hema

  Ook de Hema verkoopt biologisch katoen.

 • Koeka

  Bij Koeka kan je duurzame kleding in mooie pastelkleuren kopen die van goede kwaliteit is.

 • Little Indians

  Erg leuke kinderkleding met unieke prints. De kleding is niet alleen duurzaam, maar ook 100% fairtrade.

 • Little label

  Degelijke uniseks kinderkleding in mooie neutrale kleuren.

 • H&M

  Als je minder te besteden hebt, kan je ook prima bij de H&M ontzettend leuke duurzame kinderkleding en babykleding kopen van biologisch katoen, dat is de H&M conscious lijn.

beste babyfles banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!